buren
welkom bij de buren wieringerwerf
buren
buren
buren
buren
buren
Martine's column

 

De nieuwe herfst- en winterkaart van Welkom bij de Buren

Op 4 oktober starten we bij Welkom bij de Buren met het winterseizoen en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe kaart bij. Deze staat weer boordevol nieuwe gerechten en hier en daar een gouwe ouwe in een nieuw jasje gestoken. Chef Rob is altijd in voor iets nieuws en blijft zoeken naar bijzondere gerechten. Nieuwsgierig? Lees dan verder voor een klein kijkje in de keuken …

De “Zeebaars in zoutkorst” at Rob zelf regelmatig toen hij op Mallorca zat. Dit gerecht wordt veel in gezinsverband gegeten op Mallorca en hij leerde het kennen bij zijn vrienden daar. De zeebaars wordt in een dikke laag zout klaargemaakt waarbij de huid de vis beschermt voor het ergste zout, maar wel de lekkere aroma’s doorlaat. De vis wordt gevuld met venkel, citroen, munt, bosui en knoflook waardoor tijdens het garen van beide kanten smaken intrekken en er een overheerlijk visgerecht ontstaat.

De “Lamzaam” is langzaam gegaarde lamsschenkel. Deze wordt eerst aangebraden, daarna samen met de braadjus vacuüm getrokken en dan nog zo’n 12 uur sous-vide gegaard. Daarna is het vlees zó mals dat het bijna van het bot afglijdt. Het gerecht wordt geserveerd met robuuste, grof gesneden groenten.

Het varkenshaasje is een gouwe ouwe maar wordt deze herfst en winter geserveerd in een krokantje van filodeeg met gesmolten brie, polderspek, salie en pecannoten en daarna overgoten met een honingjus.

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je geen keuze kunt maken. Maar ook dat is bij ons geen enkel probleem. Vanaf twee personen kun je je laten verrassen door de chef met een 3, 4 of 5-gangen verrassingsmenu. Een groot plateau met overheerlijke gerechten staat je te wachten, gegarandeerd een succes!

En dan de nagerechten…. “Robs trekdrob” is geïnspireerd op zijn jeugd, toen hij vaak bij de kruidenier in het dorp trekdroppen kocht. Hij maakt er nu een parfait van die geserveerd wordt met basilicum ijs en mango chutney.  Of het “Chocolade Feest” met alles van chocolade: mousse, ijs en een vers eigen gemaakte lavacake waar warme chocolade uit stroomt!

De rest blijft nog even een verrassing. Kom zelf kijken, proeven en genieten want je bent natuurlijk altijd van harte Welkom bij de Buren!

 

Waar zijn we mee bezig?

Paradise

Bij de buren

Bij de buren

effe eten wieringerwerf effe eten wieringerwerf

Effe eten

bij de buren

Link to this page uitgaan kermis wieringerwerf

OJKB

Bij de buren

Welkom

Bij de buren

Stef Horn

Bij de buren

uitgaan wieringerwerf cafe wieringerwerf

DJ Issy

Bij de buren

kermis wieringerwerf kermis wieringerwerf

Jake Tarry

Welkom bij de buren

party wieringerwerf stappen wieringerwerf

Dave Roelving

Bij de buren

party noord-holland cafe wieringerwerf

Reckless

Bij de buren

Uitgaan Hollands Kroon Uitgaan kop noord-holland

The Cats Aglow

Welkom bij de buren

Link to this page

Martine 's column

Welkom bij de buren

Agenda

za

15 Dec

Glennis Grace & Dj Berry

Aanvang 22.00 uur kaarten € 17.50

za

22 Dec

Dj Jordy

Aanvang 22.00 uur

wo

26 Dec

Tweede Kerstdag Pascal Redeker & Dj Remon

Aanvang 22.00 uur vrij entree

di

01 Jan

Fout & Nieuw Party

Dj Jordy Kribbe & Dj Berry Yes-R , Eddy Wals , Stef Horn , Zangeres Daanii kaarten 15.- aanvang 00.30 uur

za

26 Jan

Apres Ski party XXL

Jordy kribbe & Friends aanvang 22.00 uur 10.- entree

za

02 Feb

Top100 live

Broken Chain , TThe Rootz , De Bietband & DJ Berry entree 10.-

vr

01 Mrt

Carnaval Start

Lokatie Koetelburcht